Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nieuw kabinet moet 18 miljard bezuinigen

6 aug 10

Kijk of luister naar: Nieuw kabinet moet 18 miljard bezuinigen

Informateur Ivo Opstelten denkt pakweg drie weken nodig te hebben voor de onderhandelingen over een rechts minderheidskabinet van VVD en CDA. Dit gebeurt in absolute mediastilte, vanaf maandag.


Financiën
Vandaag praat Opstelten alvast met minister De Jager van Financiën en de vicevoorzitter van de Raad van State, Tjeenk Willink. Opstelten wil eerst met hen spreken, voor het overleg met de fractieleiders van VVD, CDA en PVV.

Begroting
De informateur wil met De Jager over het lopende financiële beleid praten. De Jager is bezig met de rijksbegroting voor 2011. Die moet op Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, worden gepresenteerd. Eén ding is duidelijk: er moet 18 miljard worden bezuinigd.

Vanavond in NOVA: wat betekent dit mogelijk nieuwe kabinet voor de zorg, voor de politie en voor huurders? En CDA-prominent Onno Ruding, oud-minister van Financiën in de bezuinigingskabinetten Lubbers I en II en oud-topman bij ABN AMRO, het Internationale Monetaire Fonds en bij de Amerikaanse Citibank, reageert op de voorgenomen bezuinigingsplannen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief