Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gezinshulp nam 8-jarige jongen mee

10 aug 10

Kijk of luister naar: Gezinshulp nam 8-jarige jongen mee

Ze deed melding na melding van kindermishandeling, zo zegt gezinshulp Derkelina Bul. Maar aan de situatie van de 8-jarige zoon van een alleenstaande moeder veranderde niets.


Verwaarloosd
Derkelina Bul was door de moeder ingehuurd als gezinshulp. Zij koos op een dag voor een drastische maatregel en nam de zoon, die volgens Bul werd verwaarloosd, mee. De jongen zit inmiddels bij een pleeggezin en Bul wordt niet vervolgd voor ontvoering.

Recht in eigen hand
In NOVA vanavond het verhaal van de gezinshulp Derkelina Bul en de reactie van stichting No Kidding, die stelt dat het blijkbaar niet anders kan dat mensen het recht in eigen hand nemen, zolang de hulpverlening niet optimaal werkt.

Bureau Jeugdzorg laat NOVA onder meer weten:

In deze zaak zijn alle zorgmeldingen door ons serieus genomen en bekeken op risico’s. Steeds is over onze bevindingen contact geweest met de organisatie die hulp verleent in het gezin en de regie voert. Steeds zijn de benodigde afspraken gemaakt tussen de hulpverlenende organisatie, Bureau Jeugdzorg, ouders en betrokkenen. Alles in het kader van het veilig opgroeien van het kind. Lees verder...

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief