Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Pakistan: vier miljoen mensen dakloos

19 aug 10

Kijk of luister naar: Pakistan: vier miljoen mensen dakloos

Zeker vier miljoen mensen zijn dakloos geworden door de overstromingen en aardverschuivingen in Pakistan. Dit hebben de Verenigde Naties donderdag bekend gemaakt. Eerder sprak de VN over twee miljoen daklozen.


Geen hulp

Naar schatting zijn er zeker 15,3 miljoen mensen getroffen door de het natuurgeweld. Zeker zes miljoen van hen hebben dringend hulp nodig. Het grootste deel heeft echter nog geen hulp ontvangen. De provincies Punjab en Sindh zijn het zwaarst getroffen door de uitzonderlijk zware moesson die drie weken geleden begon. Zeker zestienhonderd mensen zijn om het leven gekomen door de ramp.

Spoedzitting
De VN denkt dat er 459 miljoen dollar nodig is voor noodhulp. Ongeveer de helft van dit bedrag is inmiddels binnen. De VN komt vandaag in spoedzitting bijeen om te praten over de situatie in Pakistan. De Verenigde Staten maakte vandaag bij monde van senator John Kerry bekend dat ze hun hulpbedrag zullen opschroeven naar 150 miljoen dollar. Saoedi-Arabië wil Pakistan met 80 miljoen dollar te hulp schieten.

In NOVA vanavond het laatste nieuws vanuit Pakistan en een reportage over de zwaar getroffen stad Multan. In de studio Jan van Doggenaar, voorzitter van de actie 'Help slachtoffers overstroming Pakistan' van de Samenwerkende Hulporganisaties .

(Foto: UN Photo)

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief