Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nieuwe overstromingen dreigen in Pakistan

24 aug 10

Kijk of luister naar: Nieuwe overstromingen dreigen in Pakistan

In het zuiden van Pakistan dreigt de rivier de Indus buiten zijn oevers te treden. De komende twee tot drie dagen worden kritiek.


Dijken
Het water bedreigt onder meer de stad Hyderabad, met bijna 1,6 miljoen inwoners een van de grootste steden van Pakistan. De autoriteiten werken met man en macht om de dijken in de regio te versterken. In het noorden van het land, dat het eerst werd getroffen door overstromingen, trekt het water nu langzaam weg.

Kritiek
Miljoenen mensen zijn ontheemd door de watersnoodramp in Pakistan, die ongeveer drie weken geleden begon. Het officiële dodental staat op circa 1500. Volgens president Asif Ali Zardari heeft het land zeker drie jaar nodig voor de wederopbouw. De overheid van Pakistan heeft veel kritiek gekregen omdat er te weinig hulp geboden zou worden. Maar volgens de president doet de Pakistaanse overheid alles wat mogelijk is.

In NOVA is te gast Stefan Blommaert, hij reisde de afgelopen weken voor de VRT door Pakistan en vertelt wat hij heeft gezien en heeft meegemaakt.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief