Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Taliban zal profiteren van onvoldoende hulp in Pakistan'

26 aug 10

Kijk of luister naar: 'Taliban zal profiteren van onvoldoende hulp in Pakistan'

De publieke omroep en de zenders SBS6 en RTL4 stonden donderdag stil bij de watersnoodramp in Pakistan met een speciale Actiedag voor Pakistan. De opbrengst van de actie is 16.186.000 euro.


Dat bedrag is inclusief de twee miljoen die de overheid aan de Samenwerkende Hulporganisaties overmaakte. Voor aanvang van de actie, vanmorgen vroeg, was er ongeveer zes miljoen euro binnen bij giro 555.

Blij met alles
De actie werd vanmorgen officieel gestart door Marco Borsato. "Elke euro die we vandaag ophalen gaat mensenlevens redden", aldus Borsato. De Samenwerkende Hulporganisaties hebben geen streefbedrag in gedachten. Volgens voorzitter van de Pakistan-actie van de SHO, Jan van Doggenaar, zijn ze blij zijn met alles wat de mensen willen geven. "

Dakloos
Volgens cijfers van de Verenigde Naties zijn 17 miljoen Pakistanen getroffen door de overstromingen. Van hen hebben vijf miljoen geen dak meer boven hun hoofd.

Taliban
Volgens Ahmed Rashid, een vooraanstaande Pakistaanse journalist en Talibankenner, zal bij onvoldoende hulp van de internationale gemeenschap de Taliban profiteren. NOVA spreekt met Ahmed Rashid. Bekijk hierboven het gehele interview.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief