Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Dino Soerel opgepakt

28 aug 10

Kijk of luister naar: Dino Soerel opgepakt

De meest gezochte crimineel van Nederland is gisteren in Amsterdam gearresteerd. Hij hield zich schuil in een klein appartement en werd sinds twee weken geobserveerd.


Holleeder
Soerel was de vermeende rechterhand van topcrimineel Willem Holleeder. Dino Soerel werd in januari bij verstek veroordeeld tot acht jaar cel wegens drugssmokkel. De arrestatie van Soerel is volgens Jan Boersma, chef opsporing van de Nationale Recherche, een groot succes.

Liquidatie-proces
Sinds januari stond Soerel op de opsporingslijst van de politie in verband met een drugszaak. Zijn naam wordt veelvuldig genoemd in de dossiers van het zogenoemde Passage-proces; zo zou S. opdracht hebben gegeven voor verschillende liquidaties.

Arrestatie
De arrestatie, vrijdagmiddag, verliep zonder problemen. Nadat het zwaarbewapende arrestatieteam de woning was binnengevallen, gaf Soerel zich direct over. De politie arresteerde ook twee mogelijke handlangers van Soerel. Een van die arrestaties werd op straat verricht.

Tip
De politie kreeg enige tijd geleden een tip die bij nader onderzoek betrouwbaar bleek. De woning van Soerel werd twee weken geobserveerd, voordat een zwaarbewapende arrestatie-eenheid het huis binnenviel.

Vluchtweg
Dino Soerel hield zich schuil in een kleine woning aan de Rozengracht in Amsterdam. Hij had daar de beschikking over een bescheiden fitnesruimte. Via het dak had hij de mogelijkheid om te vluchten. In zijn huis werden verschillende valse paspoorten aangetroffen. Ook waren er vermommingsmiddelen voorhanden, waarmee S. zich vermoedelijk in het openbaar begaf.

Vanavond is Soerels advocaat, Bénédicte Ficq te gast.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief