Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gehaktmolen

19 DEC 07 - Willem Lust in Amerika

Vanavond kregen we de uitnodiging binnen voor de  feestavond van de Hillary-aanhang, op de avond van de caucus, in de Grand Ballroom van het Hotel Fort Des Moines. Het is de goden verzoeken, lijkt mij. In de gehaktmolen met zeer kritische burgers van Iowa worden koplopers als Hillary nu genadeloos vermalen.

 

De Republikein Mitt Romney heeft hier bijna net zoveel geld uitgegeven als al zijn concurrenten bij elkaar, maar is nu ingehaald door Mike Huckabee, die nauwelijks een organisatie heeft en geen geld, maar wel een leuke, toegankelijke man is, die bovendien een Baptististe dominee was en dat niet onder stoelen of banken steekt. Morgen gaan we hem een dag volgen ( wekker gaat om 5 uur!) . Romney is toch te robotesk; je verwacht elk moment dat er er een stuk hoofd afvalt en daar daarachter een printplaat met electrodes zit,

Maar ook Huckabee is alweer in decline. Het snoepje van de weekje is oudgediende John McCain, die de steun van een serie kranten heeft gekregen. Blijkbaar heeft dat toch indruk gemaakt.

Als ik zou moeten gokken: Mike Huckabee en John Edwards (ik zit er ook vaak naast), en beide zullen het door gebrek aan organisatie heel moeilijk hebben om echt gebruik te kunnen maken van het momentum. Voor Hillary is het beter om als derde te eindigen, met Obama op twee, dan dat Obama wint en zij tweede wordt; Obama zou na winst in Iowa echt lekker door kunnen pakken. Als hij ook New Hampshire wint, mag Hillary waarschijnlijk lekker naar huis.

Tags:
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief