Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

"i like mike"

20 DEC 07 - Willem Lust in Amerika

Vandaag een dagje meegeweest met republikeins kandidaat, Mike Huckabee, het fenomeen aan de Republikeinse kant. Geen geld, geen organisatie, toch plotseling nummer 1 in de peilingen in Iowa (bij de Republikeinen dus; niet vergeten dat er hier in twee verschillende competities gevoetbald wordt: winnaars moeten op 4 november 2008 tegen elkaar). Huckabee moppert goedmoedig op Mitt Romney (die van zichzelf en zijn vrienden in de Mormoonse kerk geld genoeg heeft om Huckabee in alles 20  keer te overbieden), en op de media die de kiezers hier zouden voorschrijven op wie ze moeten stemmen (Huh? Waar heeft Huckabee al die gratis publiciteit vandaan waardoor hij nu nummer 1 staat ?)

Wel een leuke goeiige man, menselijk en wijs, zou goeie huisarts geweest zijn. Betrouwbaar, geen heethoofd, gevoel voor humor. Gelooft dat alles wat in de bijbel staat letterlijk waar is. Gelooft dus niet in de evolutie-theorie. Is ook voorstander van “home schooling” en liberale wapenwetten. Verwijt Bush wel arrogantie en een bunker-mentaliteit in het buitenlands beleid.

Hij is doopsgezind dominee geweest. Is erg losjes met de bijbelteksten. Veel conservatieve christenen scharen zich nu achter hem, en hij doet erg zijn best voor hen.

Zijn campagne-staf was vroeger erg ontspannen en houtje-touwtje. Nu gaat het blijkbaar iets beter met de centjes, en komen de naargeestige zeurkousen binnen. De leukste tijd om Huckabee te volgen ligt waarschijnlijk achter ons.

Gaat hij winnen in Iowa? Ik denk van wel...

Tags:
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief