Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ik neem alles terug...

21 DEC 07 - Willem Lust in Amerika

Ik neem alles terug wat ik gisteren over de staf van de Republikeinse koploper Mike Huckabee heb gezegd. Het zijn juist leuke, plezierige, hulpvaardige mensen.

Cameravrouw Merel Miedema heeft vandaag in de campagnebus een briljant interview kunnen doen met Huckabee, over zijn persoonlijke ervaringen met Nederland en de Nederlanders. Ik hoop dat de Nova het de 27ste gaat uitzenden (ga maar met het hele gezin, chips en bier voor de tv zitten voor een ouderwets avondje tv-genieten): het wordt onthullend!

De hele campagne van Huckabee blijft erg bescheiden. Er worden niet van de ene bijeenkomst naar de andere Amerikaanse vlaggen meegezeuld, en er wordt geen opzwepende, vaderlandslievende muziek gespeeld. Huckabee doet het alleen met een microfoon, en hij doet dat heel goed: ik moet telkens om hem lachen. Dat is al heel wat.

Het aardige van Iowa is dat je met grootste inzet, en weinig middelen, door van deur tot deur te gaan, heel hoog kunt eindigen. Maar als Huckabee het hier heel goed doet, en  daarna ook in New Hampshire en Nevada en South Carolina, is hij in staat om mee te doen in de grote staten als Florida, California en New York, waar je tientallen miljoenen (!!!) nodig hebt om reclametijd te kopen?

Dit keer zijn de voorverkiezingen al heel snel na elkaar: de grote klap is Tsunami Tuesday (5 februari), als 23 staten een vorm van voorverkiezingen hebben. Heeft Huckabee tijd om op het succes van Iowa een - geld aanzuigende - organisatie te bouwen?

Tags:
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief