Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vaccin tegen kanker: gevaarlijke preventie

2 MRT 09 - Door Monique d'Engelbronner - Haarlem

Onze dochter van 15 kreeg een week of twee geleden een oproep voor de HPV-vaccinatie [de vaccinatie tegen het virus HPV, dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, red].

De vaccinatie, die deze week van start gaat, blijkt opgenomen in het Rijks vaccinatieprogramma.


Toon
De toon van de bijgevoegde folder beviel me niet helemaal (populair en kreten als 'je hoeft je ouders geen toestemming te vragen voor het halen van deze vaccinatie') en in de dagen daarna las ik dat ergens zelfs I-Pods verloot werden om meisjes te bewegen deze vaccinatie te halen.

Ik ben niet iemand die regelmatig het nieuws volgt, en alle vier mijn kinderen heb ik keurig alle inentingen tegen diverse kinderziekten laten geven, maar een en ander maakte mij zeer argwanend en ik ging op zoek op het Internet. Op sites in landen waar het vaccin al toegediend wordt (in Amerika bijvoorbeeld) vond ik diverse berichtgeving over de controverse rond dit vaccin (met bijdragen vanuit de medische wereld zelf) en gemelde gevallen van ernstige directe bijwerkingen.

Horror roman
Dit heeft mij onmiddelijk doen besluiten mijn dochter ZEER VER van deze vaccinatie te houden. Een en ander leest als een horror roman. De bottom line is, dat het vaccin mogelijk vele malen gevaarlijker is dan wat het mogelijkerwijs voorkomt. De zoekterm 'HPV vaccination' op Google, levert al gauw alle informatie op die nodig is om tot die conclusie te komen - ook als je de mogelijk hysterische reacties daarbij niet in aanmerking neemt. 

Mijn denk ik zeer terechte vraag is: waarom staan de actualiteitenprogramma's niet bol van de berichtgeving rond de mogelijke gevaren die dit nog niet goed onderzochte vaccin met zich meebrengt en het wel degelijk bewezen gebrek aan noodzaak om hier op dit moment een hele generatie jonge meisjes aan bloot te stellen? Deze moeder vraag u dringend: DOE WAT! En doe het NU, want deze week start de vaccinatie.

NOVA besteedde op 26 februari aandacht aan het vaccin tegen baarmoederhalskanker in de reportage 'Vaccin tegen kanker, preventie met risico's?

Tags:
Uw Verhaal
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief