Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Brussel?

10 JUN 09 - Door Ybelle Boorsma - Amstelveen

Naar aanleiding van de Europese verkiezingen moet mij het volgende van het hart... Het hele jaar door krijgen wij (televisiekijkers en krantlezers) veel informatie over binnenlandse en buitenlandse aangelegenheden vanuit de eigen politieke partijen.

Zo krijgen we een heel uitgebreid en volledig beeld van alles wat er met de binnenlandse politiek, buitenlandse zaken, ontwikkelingshulp e.d. te maken heeft.

Het ingewikkelde Brussel, alle andere lidstaten krijgen "slechts" een paar weken enige aandacht. Namelijk vlak voor de verkiezingen. Dit is te kort om als kiezer een goed beeld te kunnen krijgen van alles wat hierom heen speelt. Het is toch al zo ondoorzichtelijk en ingewikkeld.

NOVA Brussel?
Zou het niet een idee zijn om een soort NOVA te maken over Brussel, de andere lidstaten?  Wat gebeurt er bijvoorbeeld in Letland, Polen, Bulgarije, e.d. op politiek gebied, economisch,etc.

Onbekend maakt onbemind. Volgens mij is dit de reden van de ruime groep "PVV" aanhangers. Misschien is het een goede suggestie (en wat mij betreft een echte wens) om veel meer ruimte en aandacht te creëren met een dagelijks programma over Brussel. Dit zou met de andere lidstaten samen kunnen worden gemaakt. Dan pas kunnen wij als kiezer meer inside informatie krijgen over wat er speelt, en wordt de PVV aanhang vast snel minder.

Veel succes verder met uw programma en wie weet.....een Europese uitbreiding ervan.

Tags:
Uw verhaal

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief