Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Een brief van ABN-AMRO

2 JUL 09 - Door Ton Heerkens - Roosendaal

De directeur Preferred Banking Nederland schrijft dat klanten eisen mogen stellen aan de dienstverlening van de bank. “Dus jullie weten het wel”, was het eerste dat mij te binnen schoot.

Om het ons zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken, bleek de bank onderzoek gedaan te hebben naar wat de klanten belangrijk vinden.

Relevant
De uitkomst? Klanten vinden een goede informatievoorziening over producten, diensten, actuele gebeurtenissen en de standpunten die ABN AMRO daarbij inneemt, zo belangrijk dat er een wekelijkse online nieuwsbrief beschikbaar komt: Relevant.  Trots besluit de directeur dat er in de komende tijd nog meer initiatieven ontwikkeld worden om ons optimaal te informeren.

Begrepen?
Volgens mij hebben ze het nog steeds niet goed begrepen bij ABN AMRO. Ik kom er primair voor mijn geldzaken. Voor informatievoorziening over interessante financiële en economische thema’s heb ik een abonnement op De Krant. Van de bank verwacht ik dat zij zich onderscheidt van andere financiële dienstverleners.

Rente
Misschien een gek idee voor een bank die informatievoorziening tot prioriteit heeft verheven, maar dat zou bijvoorbeeld heel goed kunnen door een aantrekkelijke rente te bieden. Wanneer je 80.000 euro spaargeld voor één jaar op een depositorekening bij ABN AMRO zet, krijg je 2.25 % rente. Concurrent Ohra biedt vier procent.

Een klant van ABN AMRO ontvangt op jaarbasis 1400 keiharde Hollandse euro’s per jaar minder aan rente inkomsten. Dat komt neer op meer dan 116 euro per maand of bijna 27 euro per week. Veel geld, maar dan bankier je wel bij een bank die je optimaal informeert. Zouden ze de tarieven van de concurrentie ook in hun nieuwsbrief opnemen? Dat lijkt mij nou relevant.

Tags:
uw verhaal

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief