Op 18 januari 2015 gaat Podium Witteman van start: het nieuwe wekelijkse muziekprogramma van de NTR dat live wordt uitgezonden op zondagmiddag, om 17.10 uur op NPO 2. 

Lees meer >>

 

In plaats van herhalingen van zondagmiddag in december op maandagavond de mooiste concertregistraties, en de documentaire 'Bastiaan Everink - Het geweld van de stem'.

Lees meer >>

 

Tijdens de Edison Philharmonic Jukebox bouwen de musici van het Radio Filharmonisch Orkest samen met chef-dirigent Markus Stenz, internationale Edisonwinnaars en...

Lees meer >>

 

Vanaf zondag 18 januari 2015 gaat het nieuwe programma ‘Podium Witteman’ van start. Een programma vol met klassieke muziek dat wordt gepresenteerd door Paul Witteman.

Lees meer >>

 

De opleiding ArtScience brengt muziek, beeld, bètawetenschappen en techniek bij elkaar. Al 25 jaar werken het Conservatorium en de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag  samen...

Lees meer >>

 

Van 26 oktober tot 8 november 2014 vindt het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours voor de 10 e keer plaats. NTR Podium volgt de drie finalisten tijdens de spannende dagen voor en na de...

Lees meer >>

 

Dirigent Jan Willem de Vriend en presentatrice Isolde Hallensleben nemen ons mee langs de vele fronten van Europa. Samen met HET Symfonieorkest vertellen ze over de onlosmakelijke band tussen...

Lees meer >>

 

Tv-portret van meestercellist Mischa Maisky die zich tijdens de Cello Biënnale (Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, 16 t/m 25 okt) van verschillende kanten laat zien.

Lees meer >>

 

In oktober wordt Ton Koopman 70 jaar en daarom staat deze uitzending in het teken van de gevierde klavecinist-organist en dirigent. Daarna de dansfilm Between Entrance and Exit.

Lees meer >>

 

Maandag rond middernacht in NTR Podium de documentaire   Maestri   van Jaap van Eyck over een unieke dirigentenopleiding in Nederland. 

Lees meer >>