In de NTR ZaterdagMatinee van 10 september 2011 dirigeerde Thomas Zehetmair de Radio Kamer Filharmonie. Aan bod kwam onder andere de Vierde Symfonie van Clementi. 

Lees meer >>

 

Ronald Brautigam is in binnen- en buitenland is beroemd om zijn interpretatie van Mozart, Haydn en Beethoven. NTR Podium maakte een portret.

Lees meer >>

 

In vioolkringen geldt Simone Lamsma al jaren als Nederlands grootste viooltalent. Hoog tijd dus voor een portret. 

Lees meer >>

 

Ook in de zomermaanden kunt u genieten van klassieke muziek, opera en dans, wekelijks bij NTR Podium. De programmering haakt aan bij verschillende zomerfestivals, met documentaires,...

Lees meer >>

 

De Canadese sopraan Barbara Hannigan zingt en dirigeert samen met orkest Ludwig. Ze brengen muziek van Nono, Haydn, Mozart en Stravinsky

Lees meer >>

 

Liederen van Franz Schubert uitgevoerd door bariton Matthias Goerne, begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest.

Lees meer >>

 

Het songfestival, maar dan voor jonge klassiek geschoolde musici: Eurovision Young Musicians. Een uitzending over de Nederlandse kandidate Lucie Horsch (14), die als blokfluitiste meedoet aan het...

Lees meer >>

 

In De Grote NTR Klassieke Muziek Kwis geven pianist/cabaretier Mike Boddé en presentator Isolde Hallensleben een twist aan de klassieke muziek. 

Lees meer >>

 

In NTR P odium een uitgebreid portret van harpist Remy van Kesteren (25) . Regisseur Jan Kelder volgde hem het afgelopen jaar van dichtbij.

Lees meer >>

 

Regisseur Marcel Goedhart volgde Florian tijdens het componeren van een nieuw stuk met de titel Schattenspiel. Het werd zaterdag 26 april uitgevoerd in de Zaterdagmatinee.

Lees meer >>