Extra uitzending 30 maart: Point Taken IV

25-03-2014

Op maandag 24 maart j.l. zonden we drie nieuwe dansfilms uit van het project Point Taken. Vandaag worden twee van de drie films nog een keer vertoond in een extra uitzending om 14.30u

 

NTR PODIUM heeft inmiddels een traditie opgebouwd als het gaat om de dansfilm. Vier jaar geleden  is in samenwerking met het Mediafonds en Fonds voor de Podiumkunsten het project Point Taken gestart waarin choreografen en regisseurs uitgedaagd werden om met plannen te komen voor een dansfilm.  


Ik ben de enige
Choreografie: Toer van Schaijk, regie: Barbara Makkinga
Ik ben de enige voert ons door prachtige landschappen en beklemmende ruimtes. Een droomsequentie die leidt naar bevrijding, op de grens tussen de verbeelding en de realiteit. We reizen mee met een jongetje dat volwassen wordt. Hij droomt, hij danst, hij is de dirigent. De enige.

 

Zwemmen of Verzuipen
Choreografie: Jaakko Toivonen, regie: Michiel Vaanhold
In een verlaten zwembad speelt een groep jongens een spel met eigen gebruiken en een eigen hiërarchie. De jongens jutten elkaar op om steeds een stapje verder te gaan. Nieuwkomers Yinka en Glenn moeten zich nog bewijzen. Hoe ver gaan ze om een plek te veroveren? Raken ze zichzelf en hun vriendschap in de tussentijd niet uit het oog? In Zwemmen of Verzuipen wordt gedanst of het leven er vanaf hangt.

 

Let op: dit is een extra uitzending om 14.30u. De uitzending om 13.00u gaat over Barbara Hannigan.

 

Kijk de uitzending hier terug.