Het 4 Mei Concert: Ramsey Nasr en het Amsterdams Ensemble

06-04-2011

Aansluitend op de Dodenherdenking vindt het jaarlijkse 4 mei Concert plaats in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. In een unieke samenwerking zullen de Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr, het Amsterdam Ensemble, violiste Rosanne Philippens en sopraan Hanneke de Wit samen het concert verzorgen.

Ramsey Nasr wist Mahlers Vierde symfonie te verwoorden in een ontroerend gedicht, Het Hemelse Leven, over de driehoeksrelatie tussen Gustav Mahler, Willem Mengelberg en het Koninklijk Concertgebouworkest. Het gedicht is een dichterlijke bewerking van de symfonie, met de opbouw en structuur van de Vierde symfonie als uitgangspunt.

Eildert Beeftink, pianist van het Amsterdam Ensemble, heeft de Vierde symfonie van Mahler bewerkt voor een klein ensemble. De vaste bezetting van het Amsterdam Ensemble wordt versterkt door de violiste Rosanne Philippens en sopraan Hanneke de Wit.

Deze bijzondere samenwerking kwam tot stand op initiatief van Het Grachtenfestival, waarbij een pilot van Het Hemelse Leven eenmalig en met veel succes werd opgevoerd in een uitverkocht Pakhuis de Zwijger.

Het 4 mei Concert wordt georganiseerd door de Stichting 4 mei Concert en wordt gesteund door het Amsterdams 4 en 5 mei comité. De Stichting 4 mei Concert beoogt elk jaar op 4 mei een concert te organiseren in Het Concertgebouw, dat aansluit bij de betekenis van en de gevoelens op deze dag, en dat - dankzij de lage toegangsprijzen - bezocht kan worden door de gehele Amsterdamse bevolking, van jong tot oud.

‘Het Hemelse Leven’
Ramsey Nasr
Het Amsterdam Ensemble:
Eildert Beeftink, piano
Julia Tom, cello
Michael Hesselink, klarinet
Rosanne Philippens, viool
Hanneke de Wit, sopraan
Gustav Mahler – Vierde symfonie

Dit concert is onderdeel van het Na De Dam programma van het Amsterdams 4 en 5 mei comité.
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams 4 en 5 mei comité, Het Grachtenfestival, Stichting 1940-1945, De Nederlandsche Bank, Stichting Arq, Muller Visual, Werner Studio, Studio Zest en Wolters Kluwer.

Het 4 mei Concert begint om 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. Er is geen pauze. De toegangsprijs is laag (€ 12,50), dankzij de genereuze bijdrage van organisaties die dit initiatief een warm hart toedragen.

Op www.4meiconcert.nl staat informatie over de Stichting 4 mei Concert.

Reserveerlijn: 0900-6718345 (€ 1,- p/g, dagelijks van 10.00-17.00 uur)
Website: www.concertgebouw.nl