Het nieuwe seizoen bij NTR Podium!

09-09-2014

Het is september en overal is het nieuwe culturele en televisieseizoen losgebarsten. NTR Podium heeft ook weer een keur aan prachtige programma’s, documentaires en registraties klaarstaan. Alvast een paar hoogtepunten:

 

7 september: Bernard Haitink 60 jaar dirigent. Een documentaire over de dirigerende grootmeester en een registratie van zijn jongste Mahler 4 uit de Zaterdagmatinee van 6 september.

 

19 september: Hart & Ziel Nacht van de Klassieke muziek. Dé definitieve lijst van mooiste klassieke muziek wordt tegen het licht gehouden in deze nachtelijke live-uitzending. Met Hans Haffmans, Mike Boddé, Henkjan Honing, Daria van den Bercken en meester-cellist Mischa Maisky.

 

Oktober Dansmaand: een hele maand dans bij NTR Podium. Onder andere met de jaarlijkse Zwanenuitreiking op de Nederlandse dansdagen, live vanuit Maastricht.

 

9 november: Jan Willem de Vriend geeft muziekcollege. Na het succes van zijn college over Muziek en Machines vorig jaar komt de dirigent terug met nog meer informatie, geïllustreerd met live muziek door zijn eigen Nederlands Symfonie Orkest.

 

December Operamaand: traditiegetrouw brengen we een aantal prachtige operaregistraties, inclusief inleiding voor u geselecteerd. Onder andere de enorme productie Falstaff door DNO, de nieuwe opera Laika van Martijn Padding en de klassieker La Bohème komen aan bod.