Jan Willem de Vriend ontvangt Radio 4 prijs.

06-06-2012

Dirigent Jan Willem de Vriend ontvangt de Radio 4 Prijs 2012. Dit maakte Margriet Vroomans vanochtend in het programma ‘De Ochtend van 4’ bekend.
De Vriend was gast van het programma, waar het nieuws werd onthuld. Op zondag 18 november reikt Radio 4 de prijs uit tijdens een speciaal concert in het Muziekgebouw aan ’t IJ, waarbij De Vriend de programmering mag vormgeven. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro te besteden aan een zelf te kiezen goed doel.

Radio 4 kent de Radio 4 Prijs jaarlijks toe aan een musicus, ensemble of concertinstelling die zich op onderscheidende manier heeft beziggehouden met het presenteren van klassieke muziek aan een breder publiek. Theo Olof, Jaap van Zweden en het Nederlands Blazers Ensemble kregen eerder de Radio 4 Prijs.

Radio 4 roemt Jan Willem de Vriend voor zijn creatieve bijdragen aan de klassieke muziek. Het juryrapport noemt het vermogen van De Vriend om bekende muziek actueel te laten klinken en zijn inzet om minder bekende muziek te presenteren aan een groter publiek, maar ook zijn grote muzikale veelzijdigheid.

bron : radio4.

Onlangs zond NTR Podium de serie De Vriend en zijn Helden uit. De vier afleveringen zijn hier terug te zien:
afl. 1 : http://www.ntr.nl/player?id=14160303
afl. 2 : http://www.ntr.nl/player?id=14196846
afl. 4: http://www.ntr.nl/player?id=14266590
afl. 3: http://www.ntr.nl/player?id=14223267 

Zendermanager van Radio 4 Marwil Straat licht toe: “Jan Willem De Vriend is naast een bijzonder musicus, een ambassadeur voor de klassieke muziek in de ruimste zin van het woord. Zijn enthousiasme voor muziek is aanstekelijk en stimuleert je de klassieke muziek verder te willen ontdekken.”

Luister aanstaande zaterdag naar Jan Willem de Vriend als operadirigent: hij dirigeert het Philharmonischer Chor Klausenburg en het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart in de opera Rosamunde van Anton Schweitzer. Lees meer op de website van NTR Opera live

En in het Radio 4 Concerthuis kunt u online luisteren naar concerten gedirigeerd door Jan Willem de Vriend in de Orkestmuziek zaal en de Oude Muziek zaal