Maandagprogrammering in december

08-12-2014

In plaats van herhalingen van zondagmiddag in december op maandagavond de mooiste concertregistraties, en de documentaire 'Bastiaan Everink - Het geweld van de stem'.

 

In de operamaand brengen we op maandagavond niet de herhaling van de opera op zondagmiddag, maar extra concertregistraties. Een overzicht van de programmering.

 

Maandag 15 december: Bernard Haitink en het Radio Filharmonisch Orkest

Een concertregistratie van de ZaterdagMatinee van 6 september 2014. Bernard Haitink viert zijn 60 jarig jubileum als dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest. Isoldes Liebestod van Richard Wagner staat op het programma, net zoals Sieben Frühe Lieder van Alban Berg. Sopraan Anne Schwanewilms is soliste.

 

Maandag 22 december: Bastiaan Everink - Het geweld van de stem en de Ouvertures van Lohengrin en Parcival

Bastiaan Everink werd in 1991 tijdens de Eerste Golfoorlog als marinier naar Noord-Irak gestuurd. Terug in Nederland twijfelt hij aan zijn roeping, maar na het horen van Richard Wagners opera Parsifal wordt het hem duidelijk wat de ware opdracht is in zijn leven: zang. Aansluitend de ouvertures van de opera Lohengrin en Parcival van Richard Wagner, die Everink inspireerden. Documentaire door Makira Mual. Concerten door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden.

 

Maandag 29 december: John Adams - Harmonium

Registratie van de ZaterdagMatinee van 8 februari 2014. Het Residentie Orkest en het Groot Omroepkoor voeren met dirigent Brad Lubman 'Harmonium' uit, van John Adams. Een moderne symfonie, waarmee Adams minimal music tot in de puntjes perfectioneert.