NTR Podium: Cinedans in NTR Podium

13-12-2010  NED2  (dans)

In NTR Podium aandacht voor Cinedans, dansfilm project Point Taken en de verfilming van Co(te)lette.
Cinedans is hét dansfilmfestival van Nederland. Elk jaar toont dit festival vele korte en lange dansfilms, dansdocumentaires.

Tijdens Cinedans gaat de dansfilm Co(te)lette in première. Deze veelgeprezen choreografie van Ann Van den Broek is verfilmd door Hollywood-regisseur Mike Figgis. Verder in de uitzending aandacht voor het dansfilm project Point Taken. Choreografen en filmmakers krijgen de kans om hun krachten te bundelen. Dit heeft vier prachtige korte dansfilms opgeleverd. Naast fragmenten, biedt NTR Podium ook een kijkje achter de schermen tijdens het draaien van deze films.

Op 9 januari 2011 worden in NTR Podium de vier dansfilms in hun geheel uitgezonden in een uitzending die gewijd is aan de dansfilm als genre. Het betreft de films Hyperscape van Marco Gerris (regie en choreografie) en Wilko Bello (regie), Memory Lane van Paul en Menno de Nooijer (regie) en Joost Vrouenraets (choreografie), Diamond Dancers van Quirine & Helena Muskens (regie) en Nicole Beutler (choreografie) en Val van Joris Hoebe (regie) en Boukje Schweigman (choreografie).

 

Aandacht voor Cinedans, dansfilmproject Point Taken en de verfilming van Co(te)lette. Cinedans is hét dansfilmfestival van Nederland. Elk jaar toont dit festival vele korte en lange dansfilms, dansdocumentaires. Tijdens Cinedans gaat de dansfilm Co(te)lette in première. Deze veelgeprezen choreografie van Ann Van den Broek is verfilmd door Hollywood-regisseur Mike Figgis. Verder in de uitzending aandacht voor het dansfilm project Point Taken. Choreografen en filmmakers krijgen de kans om hun krachten te bundelen. Dit heeft vier prachtige korte dansfilms opgeleverd. Naast fragmenten, biedt NTR Podium ook een kijkje achter de schermen tijdens het draaien van deze films.