NTR Podium: Sylvie Guillem - Portret van een danseres

06-12-2010  NED2  (dans)

Sylvie Guillem, de grootste ballerina van haar generatie, blijft dansen op de toppen van haar kunnen. Twee jaar lang volgde regisseur Françoise Ha Van haar, van Parijs naar Japan tot Vancouver.

De film begint met repetities van het klassieke ballet Het Zwanenmeer met Nicolas Le Riche, die ze samen uitvoeren in Japan. Maar Guillem is meer dan klassiek ballet. Op haar 43ste is zij nog volop bezig zich te ontwikkelen. Ze houdt zich bezig met moderne dans, acteren en zelfs zingen. Dit doet ze onder meer in de voorstellingen Push van Russel Maliphant en Sacres Monsters van Akram Khan, twee nieuwe grote talenten van de Britse dansscene. Sylvie Guillem is een fenomeen, uniek in de wereld van de dans.

 

Sylvie Guillem, de grootste ballerina van haar generatie, blijft dansen op de toppen van haar kunnen. Twee jaar lang volgde regisseur Françoise Ha Van haar, van Parijs naar Japan tot Vancouver. De film begint met repetities van het klassieke ballet Het Zwanenmeer met Nicolas Le Riche, die ze samen uitvoeren in Japan. Maar Guillem is meer dan klassiek ballet. Op haar 43e is zij nog volop bezig zich te ontwikkelen. Ze houdt zich bezig met moderne dans, acteren en zelfs zingen. Dit doet ze onder meer in de voorstellingen Push van Russel Maliphant en Sacres Monsters van Akram Khan, twee nieuwe grote talenten van de Britse dansscene. Sylvie Guillem is een fenomeen, uniek in de wereld van de dans.