NTR Podium: Prijs Klassiek - de Koorcultuur en Dansen op het witte doek

17-10-2010  NED2  (dans)

Nederland heeft prachtige professionele koren. Denk aan het Groot Omroep Koor, het Nederlands Kamerkoor en Capella Amsterdam. Maar voor amateurzangers is er  ook een geweldig aanbod: er zijn meer dan 12.000 koren door het hele land, goed voor 1 miljoen amateur zangers. Dieuwertje Blok gaat op bezoek bij het langst bestaande mannenkoor van Nederland: Zang en Vriendschap in Haarlem.

Daarna Dansen op het witte doek. De talkshow vanaf de Nederlandse Dansdagen 2010 die op 1, 2 en 3 oktober plaatsvonden in Maastricht. Gesprekken met choreografen en filmregisseurs over een bijzondere kunstvorm: de dansfilm. Met o.a. choreografe Conny Janssen.

Presentatie: Dieuwertje Blok

 

-Prijs Klassiek. Langzamerhand tekenen zich de contouren af rondom de spannende wedstrijd over de Nederlandse Klassieke Muziek: Prijs Klassiek. Wie staat op 7 november 2010 naast pianist Ralph van Raat, dirigent Otto Tausk, harpiste Lavinia Meijer en blokfluitist Erik Bosgraaf als vijfde pleitbezorger in de finale? -Dansen op het witte doek. Talkshow vanaf de Nederlandse Dansdagen 2010 die op 1, 2 en 3 oktober plaatsvonden in Maastricht. Gesprekken met choreografen en filmregisseurs over een bijzondere kunstvorm: de dansfilm. Met o.a. choreografe Connie Janssen.