NTR Podium: Prijs Klassiek - Nederlandse componisten en De Nederlandse Dansdagen

10-10-2010  NED2  (dans)

Nu de vier pleitbezorgers (Ralph, Erik, Lavinia en Otto) hun onderwerp voor Prijs Klassiek gepromoot hebben, is het tijd om aandacht te besteden aan de onderwerpen die nog niet zoveel stemmen hebben.
Tientallen straten in ons land zijn naar ze vernoemd, iedereen fietst of loopt er wel ’s doorheen, of misschien woont u er wel? In de Jacob Obrechtstraat, de Diepenbrockstraat of de Johannes Verhulststraat? Het waren kennelijk belangrijke figuren, maar wat weten we nu eigenlijk van ze? Dirigent Jan Willem de Vriend nam een kijkje in Amsterdam Oud Zuid.

Daarna een verslag van de Nederlandse Dansdagen 2010 die op 1, 2 en 3 oktober plaatsvonden in Maastricht. Met aandacht voor een exclusieve voorstelling van het Nationale Ballet in samenwerking met schrijver Arthur Japin over de beroemde danser Vaslav Nijinsky. Ook is het Nationale Ballet samen met Club Guy & Roni en Danstheater AYA te zien in een choreografie van Ted Brandsen en Wies Bloemen, op muziek speciaal gecomponeerd door Tom Holkenborg (Junkie XL). De dansers worden live begeleid door het Limburgs Symfonie Orkest.

Presentatie: Dieuwertje Blok

 

-Prijs Klassiek. Welke onderwerpen over Nederlandse Klassieke Muziek staan bovenaan op www.prijsklassiek.nl? Wordt al duidelijk wie er naast pleitbezorgers Lavinia Meijer, Ralph van Raat, Otto Tausk en Erik Bosgraaf op 7 november in de finale staat? Dieuwertje Blok presenteert de stand van zaken. -Nederlandse Dansdagen 2010. Verslag van de Nederlandse Dansdagen 2010 die op 1, 2 en 3 oktober plaatsvonden in Maastricht. Met aandacht voor een exclusieve voorstelling van het Nationale Ballet i.s.m. schrijver Arthur Japin over de beroemde danser Vaslav Nijinsky. Ook is het Nationale Ballet samen met Club Guy & Roni en Danstheater AYA te zien in een choreografie van Ed Wubbe, op muziek speciaal gecomponeerd door Tom Holkenborg (Junkie XL). De dansers worden live begeleid door het Limburgs Symfonie Orkest. Presentatie: Dieuwertje Blok.