Programma Koorbiënnale bekend

15-06-2011

Kaartverkoop gestart!

De complete programmering van de zesde editie van de Internationale Koorbiënnale in Haarlem die van - 24 juni t/m 3 juli 2011 plaats vindt, is bekend gemaakt op de nieuwe website www.koorbiennale.nl.

Er zijn meer dan dertig concerten in Haarlem in kerken, op pleinen in de openlucht en in de Philharmonie. Er zijn ook workshops, masterclasses op hoog niveau voor goede amateurzangers en vocale ensembles. De masterclasses zijn volgeboekt, maar voor diverse workshops zijn nog plaatsen beschikbaar. De Koorbiënnale telt wereldpremières van Ēriks Ešenvalds en Vanessa Lann, en ook bij de Kinderkaravaan waarvoor Nederlandse componisten nieuw materiaal schreven.

In de Eric Ericson Masterclass met deelnemers uit Hongarije, Spanje, Duitsland en België, krijgen getalenteerde jonge koordirigenten een unieke kans om te werken met en te leren professionele vocale ensembles: Nederlands Kamerkoor en Groot Omroepkoor.

De kaartverkoop voor de betaalde concerten (zowel voor Philharmonie als Grote of St. Bavokerk en Waalse Kerk) gaat via de kassa van de Philharmonie. Veel concerten van de Koorbiënnale zijn gratis. Op de website staat bij elk concert of het gratis of betaald is. Online is de snelste manier om kaarten te kopen.

Hoogtepunten van de 6e editie:
Vr 24-6 Grote of St Bavo kerk
- Nederlands Kamerkoor & Asko|Schönberg Ensemble
De Koorbiënnale brengt twee Nederlandse grootheden samen. Het Nederlands Kamerkoor en Asko|Schönberg voeren twee klassiekers van de twintigste-eeuwse muziek uit: Morton Feldmans Rothko Chapel uit 1971 en Jetzt immer schnee van Sofia Goebaidoelina uit 1993.
Za 25-6 Grote of St Bavo kerk - The Sixteen
Het vermaarde Britse kamerkoor zingt veel werk van Thomas Tallis waaronder diens magnum opus Spem in alium, een veertig stemmig motet – in samenwerking met het Koorbiënnale festivalkoor.
Vr 1-7 Lets Radiokoor -A Summer Cloud’s Awakening
Uniek wordt de uitvoering van Jonathan Harvey’s meesterwerk A Summer Cloud’s Awakening uit 2001 in de St. Bavo. Het wereldvermaarde kamerkoor uit Letland zal optimaal tot zijn recht komen in de scenische aanpak met dans en beweging en een uitgekiend lichtplan van Uri Rapaport.
Za 2-7 Philharmonie- Groot Omroepkoor & het Lets Radiokoor – O Whispering Suns
Nieuwe compositie van Vanessa Lann. Voor groot koor, kamerkoor, viool en cymbalon, geschreven in opdracht van het Groot Omroepkoor.