Uitzending 28 december: Maarten Engeltjes zingt Vivaldi, La bohème live vanuit Nationale Opera & Ballet en Best Of NTR Podium

28-12-2014

De laatste uitzending van NTR Podium, voordat het programma verdergaat als Podium Witteman vanaf januari 2015. Deze extra lange uitzending begint met Maarten Engeltjes, daarna de opera La bohème live vanuit De Nationale Opera en tot slot de Best Of NTR Podium. 

 

Maarten Engeltjes zingt Vivaldi –  12.25u

Registratie van een concert van Nederlandse countertenor van wereldklasse Maarten Engeltjes, van 29 december 2013 in de kleine zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. Samen met barokensemble La Sfera Armoniosa voert hij een liefdescantate van Antonio Vivaldi en een Passacaglia van G.G. Kapsberger uit.

Cantate ‘Perfidissimo cor! Iniquo fato’ (A. Vivaldi 1648-1741) en Passacaglia uit Libro quarto d’intavolatura di chitarrone (G.G. Kapsberger 1580-1651). Uitvoerenden Mike Fentross, chitarrone/leiding; Maarten Engeltjes, countertenor; Paulina van Laarhoven, viola da gamba; Cassandra Luckhardt, cello; Menno van Delft, klavecimbel.

 

 

La bohème live vanuit De Nationale Opera - 12.50u

Als afsluiter van de operamaand de ultieme decembervoorstelling live vanuit de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam: La bohème. Puccini's beroemde opera over het tragische liefdespaar Roldolfo en Mimì speelt zich af tegen een decor van een winters Parijs.

Muzikale leiding:  Renato Palumbo

Regie:  Benedict Andrews

Decor:  Johannes Schütz

Kostuums:  Victoria Behr

Licht:  Jon Clark

Koor:  Koor van De Nationale Opera

Koor:  Met medewerking van kinderkoor De Kickers van Muziekschool Waterland Instudering Lorenzo Papolo

Rodolfo:  Atalla Ayan

Schaunard:  Thomas Oliemans

Benoit/Alcindoro:  Matteo Peirone

Mimi :  Grazia Doronzio

Marcello:  Massimo Cavalletti

Colline:  Gianluca Buratto

Musetta:  Joyce El Khoury

Parpignol:  Morschi Franz

Sergente dei Doganieri:  Peter Arink

Un Doganiere:  Harry Teeuwen

Un venditore ambulante:  Richard Prada

Productie van De Nationale Opera in samenwerking met English National Opera.

 

Best of NTR Podium – 28 december 15.30u

Dit is de laatste uitzending van NTR Podium. 10 jaar lang passeerden op zondagmiddag en maandagavond bijzondere programma’s over klassieke muziek, opera en dans de revue. Als afsluiting zenden we een compilatie uit van de hoogtepunten van de afgelopen jaren.

Met o.a.: fragmenten uit de documentaire Jeux over pianisten en broers Arthur en Lucas Jussen; het spannende programma NTR Podium Première waarin componisten in 24 uur een nieuw stuk schrijven; het project Concert op de Werkvloer, dat muziek naar plekken brengt waar je niet meteen zou verwachten; de finale van Eurovision Young Dancer, die Nederlands danstalent Sedrig Verwoert won; en de inleiding van opera Die Zauberflöte.