Uitzending 28 september: Hart & Ziel Nacht van de Klassieke Muziek

28-09-2014

Op vrijdagavond 19 september zond de NTR op NPO 2 een live televisieprogramma rond de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst uit. Deze zondag wordt de Nacht nog eens herhaald om 13u! Met Mike Boddé, Henkjan Honing, Daria van den Bercken en meester-cellist Mischa Maisky en dochter Lily Maisky.

 

Bezielde verhalen over klassieke muziek

Presentator Hans Haffmans onderzoekt samen met Mike Boddé en Hoogleraar Muziekcognitie Henkjan Honing waarom en hoe luisteraars zich laten raken door klassieke muziek. Wat is het geheim van het ritme van de Sacre du Printemps, wat maakt Erbarme dich een tranentrekker? Ook verhalen van luisteraars komen aan bod. Waarom kun je zo goed hard autorijden met het Vioolconcert van Philip Glass op de autoradio? Of hoe kan het dat de sonates van Scarlatti voor altijd verbonden zijn met het lezen van een Russische roman? 

 

Mooie live-optredens van grote musici

Meester-cellist Mischa Maisky treedt op samen met zijn dochter Lily Maisky en pianiste Daria van den Bercken speelt Scarlatti.

 

Kijk de inspirerende optredens en reportages terug!

 

 

Samenwerking met NPO Radio 4

Luisteraars van NPO Radio 4 kunnen van 15 t/m/ 26 september opradio4.nl/hartenziel, aan de hand van een inspiratielijst, 300 muziekstukken kiezen die hen het meest raken en vertellen hun verhaal daarbij. NPO Radio 4 zendt van 6 t/m 10 oktober de Hart & Ziel Lijst uit. De NTR zendt midden in de stemperiode  op 19 september de Hart & Ziel Nacht van de Klassieke Muziek live op NPO 2 uit.