Uitzending 29 september: Maestri

29-09-2014

Maandag rond middernacht in NTR Podium de documentaire Maestri van Jaap van Eyck over een unieke dirigentenopleiding in Nederland. 

 

Om jonge dirigenten de gelegenheid te bieden de broodnodige vlieguren te maken, is er nu de nieuwe Nationale Master Orkestdirectie, een samenwerking van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, en alle grote Nederlandse orkesten. Honderden jonge dirigenten uit de hele wereld melden zich aan voor dit prestigieuze programma, waarvoor per jaar slechts twee studenten worden aangenomen.

 

De twee studenten aan Master Orkestdirectie staan tijdens hun opleiding voor alle professionele orkesten in Nederland, van het Concertgebouworkest tot het Rotterdams Philharmonisch.

 

Het afgelopen schooljaar waren de flamboyante Zwitser Konradin Herzog en de goedmoedige Hongaar Huba Hollokoi de twee uitverkorenen. In Maestri volgde regisseur Jaap van Eyck het tweetal gedurende het eerste jaar van hun opleiding. Van de eerste audities tot dat grote, belangrijke moment in de carrière van iedere dirigent: de eerste keer dat ze de 5e Symfonie van Beethoven dirigeren.

 

Deze uitzending is een herhaling van zondag 21 september.

 

Kijk de uitzending hier terug.