Klaas Klok

Klaas Klok, de vader van Hans Klok, werd in Leiden geboren op 16 maart 1940. Op 12 november 1964 trouwde hij in Velsen met Gerda Schol. Hij overleed in Amsterdam op 4 maart 2002.

Als in 1940 de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en Rotterdam wordt gebombardeerd is de vader van Hans Klok, Klaas Klok, nog maar twee maanden oud. Misschien was het wel logisch dat na zoveel verwoesting zijn leven in het teken van wederopbouw komt te staan en hij zich bezig gaat houden met projectontwikkeling. Nadat hij in 1964 met Gerda Schol trouwde, verhuisde het gezinnetje naar nieuwbouwwijk Overwhere in Purmerend. Het was één van de wijken waar flink aan de weg getimmerd werd om het woningtekort in Nederland het hoofd te bieden.

Polygoonfilmpje over wederopbouw
Klik hier voor een filmpje
over de wederopbouw
(Windows Media Player).  


    Eén van de plekken waar na de Tweede Wereldoorlog hard gewerkt werd aan een flinke voorraad nieuwe woningen was Flevoland. | Meer

    De inrichting van de voormalige Zuiderzee veranderde in de loop van de jaren. Toen in 1942 de Noordoostpolder droogviel, werd midden in het nieuwe gebied de stad Emmeloord gebouwd. | Meer


restauratie Ridderzaal

1861 - Restauratie van de gotische Ridderzaal in Den Haag. Ondanks felle protesten wordt de zware houten kap vervangen door een ijzeren constructie. Tussen 1896 en 1904 zal deze weer worden verwijderd en vervangen door een kopie van de middeleeuwse kapconstructie.