Bernhard Johannes Verschuur

Bernhard Johannes Verschuur opent rond 1900 apotheek 'De Vooruitgang' in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Suriname beschikt over een breed scala van geneestradities.

Bij ziekte en klachten gaan Surinamers vaak èn naar de reguliere huisarts èn naar de traditionele genezer. Maar veel Surinamers weten zelf ook welke kruiden ze moeten gebruiken. Al generaties lang wordt de kennis over de werking van de planten doorgegeven. Dit is broodnodig, want als je in de binnenlanden van Suriname woont is een dokter vaak niet voorhanden.

Met de komst van Surinamers naar Nederland, worden de geneestradities ook in Nederland voortgezet. Het Nationaal Herbarium Nederland brengt deze kennis in kaart.


ornamentenprentenbundel

1703 - Daniel Marot (portret) publiceert de ornamentenprentenbundel 'Oeuvres du Sr. D. Marot, architecte de Guillaume III'. In 1715 volgt het tweede deel. Daniel Marot had in Versailles gewerkt en vluchtte in 1685 naar de Republiek, kwam in dienst van stadhouder Willem III en introduceerde in Nederland de Lodewijk XIV-stijl.

Gerelateerde artikelen


Ondertussen in de...

Napoleontische tijd
Napoleontische tijd
1797-1814
De Republiek wordt in 1795 door Franse troepen bezet...