Meer zuivel![]() Een maaltijd met (rogge)brood en kaas, bij de boerenstand al langer gangbaar, werd populair. Men dronk melkproducten als wei en ‘suyp’ (karnemelk). Boter was duurder. Boeren en burgers besmeerden er het brood mee, maar alleen de rijken gebruikten roomboter ook in de keuken. De rest deed het met vet. Pap en brij bleven deel uitmaken van het menu. Het verschil tussen arm en rijk zat vooral in de ingrediënten. Zo was zoete pap van tarwebloem een luxe, in tegenstelling tot karnemelkse pap met grutten.
|
ANWB-paddestoelen
1914 -
Op initiatief van de ANWB wordt tussen Amsterdam en Arnhem een
wandelroute van 150 km uitgezet. Ze wordt gemarkeerd door kleine, houten richtingwijzers. Omdat die vaak worden vernield of gestolen (goed brandhout), vervangt de bond ze al spoedig door stenen ‘paddestoelen’.
Eten en drinkenGerelateerde artikelen
Zelfde periode
Relevante tijdvakken |
|