Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

De oppositie eindelijk aan het woord over crisisakkoord

26 mrt 09

Kijk of luister naar: De oppositie eindelijk aan het woord over crisisakkoord

Na weken van onderhandelingen achter de schermen door de coalitiepartijen krijgt de oppositie vandaag - na wekenlang buitenspel gestaan te hebben - de kans haar onvrede over de crisisaanpak van het kabinet rechtstreeks te uiten tegenover premier Jan Peter Balkenende.

Lees hier het pakket van crisismaatregelen.


Het debat staat vooral in het teken van grote onvrede bij de oppositie over de beperkte ruimte die er nog zou zijn om iets aan de kabinetsvoorstellen te veranderen.

Geen illusies
Zo zei CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel geen illusies te willen wekken en gaf aan dat de ruimte voor wijzigingen in het pakket, dat na wekenlange onderhandelingen bereikt is, "buitengewoon beperkt" is. Dat wekte zodanig de woede bij de PVV-fractieleider Geert Wilders, dat hij met zijn hele fractie de Kamer heeft verlaten.

Eigen onderzoek

CDA, PvdA en ChristenUnie komen met een eigen voorstel voor een parlementair onderzoek naar de kredietcrisis. De oppositie eist al maanden een onderzoek, heeft ook een plan ingediend en baalt er inmiddels flink van dat de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie treuzelen met het starten ervan. PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zegt binnen een week met een voorstel te willen komen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief