hieroglyphen

A T L A N T I S

Fantasie of werkelijkheid?


ATLANTIS AAN DE SCHELDE

Zoals je ook op 29 april j.l. in Supplement hebt kunnen horen, is het aantal verhalen over Atlantis en de plaats waar het zich zou moeten/kunnen bevinden, onuitputtelijk.
De in 1990 overleden Gentse geschiedenisleraar MARCEL MESTDAGH voegde aan de
bibliotheek een interessante theorie toe. In het stratenplan van zijn woonplaats meende hij, in de sporen die de Noormannen er hadden achtergelaten, aanwijzingen te zien dat zij systematisch op zoek waren naar 'iets'. Dat 'iets' zou de verloren gegane beschaving van Atlantis kunnen zijn geweest, die misschien wel gezocht moet worden bij de Franse plaats SENS. Daar immer staakten de Noormannen hun onderzoek. Zouden zij hun quest hebben voltooid? Ligt daar dan toch, voor iedereen aanschouwelijk en door niemand gezien, de bakermat van onze beschaving? Als de interpreten van Plato's getallenreeksen zich inderdaad in de 10- en 100-tallen hebben vergist, dan kloppen de afmetingen van de cirkels die worden gevormd door de bij Sens aanwezige menhirs behoorlijk goed.
Alle reden dus om af te reizen naar Gent en met Filip Coppens, de bewerker van Mestdagh's historische nalatenschap, op ontdekking te gaan en misschien wel uit te vinden dat Atlantis helemaal niet zover van ons vandaan is; aan de Schelde.

Atlantis aan de Schelde
Fantasie of werkelijkheid?

22 juli 1996

20.00 - 24.00 uur

radio 4


We gaan op ontdekkingsreis.



?