De Britse pianist James Rhodes speelt persoonlijke stukken voor psychiatrische patiënten in de documentaire Notes from the Inside .

Lees meer >>

 

Impressie van de Wagner Academie die afgelopen najaar georganiseerd werd door het IVC (Internationaal Vocalisten Concours) t.g.v. het Wagnerjaar. Wereldberoemde topzangers kwamen naar Den Bosch...

Lees meer >>

 

Wat had Beethovens 9 e symfonie te maken met een levensgevaarlijke stoommachine? En Mozart met de eerste zware industrie in het Duitse Mannheim?

Lees meer >>

 

Tv-portret van het succesvolle Osiris Trio door regisseur Pieter Verhoeff, gevolgd door dansfilm Coup de grâce.

Lees meer >>

 

Documentaire van Jaap van Eyck (Mr. Pinkpop) over de Afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Lees meer >>

 

Een film van Cherry Duyns waarin hij pianist Misha Mengelberg volgt tijdens zijn laatste buitenlandse tournee met zijn ensemble ICP (Instant Composers Pool).

Lees meer >>

 

Portret van dirigent Pablo Heras-Casado die in korte tijd de wereld verovert.

Lees meer >>

 

De Nederlandse componist Robert Zuidam schreef een gloednieuw requiem dat onder leiding van Reinbert de Leeuw werd uitgevoerd door diverse solisten, het Nederlands Kamerkoor en...

Lees meer >>

 

De Kersjesprijs 2013, een bedrag van € 50.000, wordt op 30 november a.s. in het  Concertgebouw uitgereikt aan het Ragazze Kwartet : Rosa Arnold  (viool), Jeanita Vriens (viool)...

Lees meer >>

 

Een documentaire over violiste Liza Ferschtman die met een weerbarstig soloprogramma haar ‘muzikale handtekening’ wil zetten.

Lees meer >>