NPO
NTR

[wp-jw-player src="https://download.omroep.nl/nps/kinderdictee/2009.flv"]

 

2009: TWEE WINNAARS!

 

Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal kent dit jaar twee winnaars. De 11-jarige Simon Hellendall uit Amstelveen en de 12-jarige Isa Houtbeckers uit Wageningen eindigden op een gedeelde eerste plaats. Beiden hadden één fout.

 

Simon is leerling van de 1e Montessorischool in Amstelveen, Isa van De Zwaneridder in Wageningen. Er waren acht kinderen met twee fouten en negen met drie fouten. Het Kinderdictee werd dit keer opmerkelijk goed gemaakt: alle deelnemers hadden minder dan tien fouten.

kinderdictee_winnaars_2009

Het Kinderdictee, zondag 13 december uitgezonden door de NPS op Nederland 3, werd dit jaar geschreven door dichter/(jeugd)boekenschrijver Ted van Lieshout en had als titel ‘Poëzie!’.

 

Negenenvijftig leerlingen uit groep 8 van de basisschool, afkomstig uit alle delen van Nederland, deden aan het Kinderdictee mee. Net als bij het Groot Dictee voor volwassenen, aanstaande woensdag op Nederland 1, werd de tekst gedicteerd door Philip Freriks in de Eerste Kamer der Staten-Generaal aan het Haagse Binnenhof.

 

De jury bestond dit jaar uit Jurre Bosman van het School TV Weekjournaal (juryvoorzitter), Angela Esajas van Z@psport en Bart Meijer van Het Klokhuis.