NPO
NTR

Uitslag Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal 2012

 

Er zijn dit jaar een winnaar en een winnares van Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal! Op een gedeelde eerste plaats staan Thuy An Nguyen, leerlinge van de Maria Goretti school uit Sint Willebrord, en Jerry Chao Xu Zhuo uit Groningen. Hij zit op de Groningse schoolvereniging Leonardo. Beiden maakten 6 fouten. Hartelijk gefeliciteerd!

 

Vier kinderen hadden 7 fouten: Mike Zuidema uit Grathem, Luuk Willems uit Badhoevedorp, Milou Simons uit Prinsenbeek en Hannah Koetsier uit Teuge.
Totaal werden er 637 fouten gemaakt. Dat is een gemiddelde van 11.
winnaars_2013

De tekst was van Sjoerd Kuyper. De titel luidde:
Dertien en een half.

 

Sjoerd Kuyper (60) is een gelauwerd schrijver met meer dan veertig boeken op zijn naam. Voor zijn gehele oeuvre won Kuyper dit jaar de Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Daaronder vallen Robin en God, Het Zakmes en Eiber! (kinderboekenweekgeschenk van 2000). Voor Robin en God won Kuyper in 1996 de Gouden Griffel. Van Het Zakmes maakte regisseur Ben Sombogaart een tv-serie en speelfilm. Kuyper schreef daarvoor het scenario. De serie en de film wonnen vele prijzen, waaronder een International Emmy Award en een Gouden Kalf.
sjoerd_kuyper
Kuyper schreef ook het scenario van tv-series als Max Laadvermogen, De Freules en de liedjesteksten van de musical De Scheepsjongens van Bontekoe. Zijn liedjesteksten voor de musical Turks Fruit werden bekroond met de John Kraaijkamp Musical Award.

 

Het Groot Kinderdictee werd gepresenteerd en voorgelezen door Jurre Bosman, presentator van onder meer het Schooltv-weekjournaal.

 

De opnames vonden plaats in de Eerste Kamer der Staten Generaal in Den Haag.

 

Enkele dagen na Het Groot Kinderdictee volgt de uitzending van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

 

Het Groot Kinderdictee en Het Groot Dictee der Nederlandse Taal worden geproduceerd door Men At Work TV Produkties uit Rotterdam en uitgezonden door de NTR.

 

Uitzending
Het Groot KINDERDICTEE der Nederlandse Taal werd op zaterdag 8 december 2012 uitgezonden, om 18.00 uur bij de NTR op Z@pp, Nederland 3.Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is VOOR VOLWASSENEN. Het was te zien op woensdag 12 december.

 

AANMELDEN
Wilt u uw school alvast aanmelden voor Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal?
Zie www.cedgroep.nl en ook "Meedoen", links op deze pagina.
HELAAS ZENDT DE NTR GEEN KINDERDICTEE UIT IN 2013!