Het Indonesische dorp Rawagedeh krijgt geen schadevergoeding van Nederland. In 1947 schoot het Nederlandse leger honderden Indonesische mannen dood in dit Javaanse dorp. De claim van de Indonesische eisers is verjaard, meent de landsadvocaat. (NOS Journaal)

Het Verzetsmuseum in Amsterdam is op zoek naar voetbalmateriaal uit 1940-1945. Ondanks de bezetting werd er namelijk gewoon doorgevoetbald en dat wil het museum laten zien. Een tentoonstelling over voetbal in de Tweede Wereldoorlog opent op 28 april 2009. (Verzetsmuseum)

Een fragment uit de film ‘Der Untergang’ over de Duitse dictator Adolf Hitler inspireert tot het maken van parodieën. De filmpjes zijn op internet te zien. (AD)

Baby’s in vijf dorpen in het zuiden van Italië zullen in 2009 misschien vaker dan voorgaande jaren Benito of Rachela gaan heten. Een extreemrechtse Italiaanse partij betaalt 1500 euro aan ouders die hun in 2009 geboren kinderen vernoemen naar de Italiaanse dictator Benito Mussolini of zijn vrouw Rachela. (nu.nl)

Hoort bij: WO II in het nieuws — Tags:, , , Webredactie @ 16:56

<< Terug naar overzicht