Op 21 april 2009 hield Ad van Liempt, eindredacteur van De Oorlog, een lezing in het Verzetsmuseum in Amsterdam over de tv-serie De Oorlog.

tekst-lezing-de-oorlog-websiteversie

Voor de hele tekst, klik op bovenstaande link. (meer lezen…)

Hoort bij: De Oorlog in het nieuwsAd van Liempt @ 11:07
15 april 2009
Rob kijkt uit over de Krom Boomssloot

Rob kijkt uit over de Krom Boomssloot

Rob wijst me deze morgen op het straatnaambordje en zegt: ‘Het is Krom Boomssloot, met 2 maal een s en los van elkaar geschreven’. Dus niet ‘Kromboomsloot’, zoals ik al mijn hele leven denk. Zo leer je nog eens wat. (meer lezen…)

Voorbereiding van de opnames in de Japanse tuin

Voorbereiding van de opnames in de Japanse tuin

Als cameraman Bernd en ik om half acht Amsterdam uitrijden straalt de zon al, tot mijn grote vreugde. Er is een kleine domper als we zo’n 25 kilometer verderop de mist inrijden. Op de bestemming, de Japanse tuin van het Dierenpark Amersfoort, wil het ook nog niet echt opklaren. (meer lezen…)

Hoort bij: Op locatie — Tags:, , , , Gerda Jansen Hendriks @ 20:06

John Demjanjuk (89) zal om gezondheidsredenen voorlopig niet door Amerika aan Duitsland uitgeleverd worden. De Duitse justitie verdenkt hem van oorlogsmisdaden tegen joodse Europeanen in WO II in het vernietigingskamp Solibor. (AD, Parool, NOS Journaal)

Demjanjuk moet toch van de Amerikaanse rechter aan Duitsland uitgeleverd worden. (Nu.nl)

Tijdens bouwwerkzaamheden bij de Kroatische stad stad Cakovec is een massagraf gevonden. Het gaat om ongeveer 1500 Kroaten, die in juni 1945 door Joegoslavische partizanen zijn vermoord. (Nu.nl, Wereldomroep)

In Dordrecht is een vliegtuigbom van 500 pond gevonden, weggehaald en onschadelijk gemaakt. (Telegraaf, AD)

De schilderijen die Hitler maakte voor zijn politieke carrière begon, duiken zo nu en dan op op kunstveilingen. Maar zijn ze echt? (Volkskrant)