Zondag 18 oktober 13.30-15.45
Grote Zaal van het Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum
Toegangsprijs: €15 per dagdeel of €25 voor de hele dag

GROTE GESCHIEDENIS FANDAG

Zondag 18 oktober a.s. vindt in het Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum de Grote Geschiedenis Fandag plaats. Het veelzijdige programma is samengesteld door de redacties van OVT, Andere Tijden en Geschiedenis 24.

Onderdelen zijn onder andere een live-uitzending van OVT (ochtend), de geschiedenisquiz Histo-Bingo, De oorlog gaat door (een tv-debat rond de nieuwe serie De oorlog) Andere Tijden Sport, een Historisch Dictee, de Omroepgeschiedenis en rondleidingen langs de omroeparchieven van Beeld en Geluid. Geef je snel op, de kaarten vliegen de deur uit!

DE OORLOG GAAT DOOR

In de middag wordt de eerste aflevering van de nieuwe NPS-serie De Oorlog voor het eerst en op groot scherm vertoond. Na afloop volgt een debat: De Oorlog gaat door. Hierin zullen enkele historici onder leiding van regisseur Godfried van Run en prof. dr. Hans Blom discussiëren over de aflevering en verder praten over het onderwerp: de opkomst van het nationaal-socialisme.

Te gast zijn Ismee Tames, Wim Berkelaar, Peter Romijn en een aantal geschiedenisstudenten van de Universiteit van Amsterdam. Deze discussie wordt opgenomen voor het themakanaal Geschiedenis 24 en zal worden uitgezonden na de eerste uitzending van De Oorlog, op 25 oktober 2009.

MEER INFORMATIE (klik op de links):

Kijk voor het programma en tickets van de Grote Geschiedenis Fandag

Website van De Oorlog

Website van Geschiedenis 24

<< Terug naar overzicht

 
25 oktober 2009 | kjbrouwer

In de 1e aflevering wordt over de kristalnacht verteld dat er 92 Joden vermoord zijn. Merkwaardigerwijs vertelde de NPS NIET dat er door de kristalnacht 30.000 joden naar concentratiekampen werden gevoerd en daar omkwamen.
Een misser van de NPS. Het getal van 30.000 kan toch niet verzwegen worden??


/>