Personen uit de afleveringen

Totaal 10 personen
Krämer en Ballintijn
Verslaggevers van dagblad Tubantia
In de laatste oorlogsdagen en de eerste dagen na de capitulatie bevinden de lezers van dagblad Tubantia (verschijnend in Twente) zich in een relatief gunstige positie.
Max  Blokzijl
Max Blokzijl (dagboek)
Journalist en zanger
Max Blokzijl., de befaamde propagandist van de NSB, werd na de oorlog veroordeeld tot de doodstraf.
Bella  Fromm
Bella Fromm (dagboek)
Society-verslaggeefster in Berlijn
Society-verslaggeefster Bella Fromm zag in de indrukwekkende viering van de machtsovername van de nazi's in 1933 een slecht voorteken.
Persoon
Onderwijzer uit Schiedam
Bernard IJzerdraat – dat is de naam van de man die volgens historicus dr. L. de Jong als eerste besloot in verzet te gaan tegen de Duitse overheersing. Een onderwijzer uit...
Persoon
Hoofd van de Presse-abteilung van de Duitse ambassade in Den Haag
De Duitser Willy Janke, hoofd van de Presse-abteilung van de Duitse ambassade in Den Haag, hield de Nederlandse pers in de gaten tijdens de bezetting.
Robert   Kiek
Robert Kiek (radioverslag)
Verslaggever van Radio Oranje
Eén van de verslaggevers van Radio Oranje, die een groot deel van de geallieerde door opmars door Frankrijk, België en Nederland versloeg, is Robert Kiek.
Harry  Mulisch
Harry Mulisch (artikelen)
Schrijver en journalist bij proces Eichmann
Voor Elseviers Weekblad ging Harry Mulisch naar het proces Eichmann in Israël , hij was toen 33 jaar oud en had al naam gemaakt als een veelbelovend auteur.
George  Nypels
George Nypels (artikelen)
Journalist en revolutieverzamelaar
Journalist George Nypels wordt na de Eerste Wereldoorlog door het Algemeen Handelsblad op reis gestuurd naar de brandhaarden van Europa. Hij laat zich revolutionair Hongarije...
Salomon de  Vries
Journalist die Februaristaking beschreef
De journalist Salomon de Vries houdt een dagboek bij en beschrijft in op 12 februari 1941 de groeiende spanning in de joodse buurten in Amsterdam.
Persoon
Winkelier te Oegstgeest
De moeilijk te doorgronden berichtgeving in de kranten maakt veel mensen onzeker. Niemand weet meer wat je wel en niet kunt geloven.